"Octavia GereenLine: najoszczędniejsza"

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Andrzej1953
    Classic
    • 2010
    • 37

Posłuchaj Skubi Du, zabrakło ci własnego autorytetu i chowasz się za cudzy. To jedno.
    Zamiast konstruować swoje merytoryczne wypowiedzi, lub chociaż próbować to robić oceniasz moje, nie wnosząc do nich nic konkretnego. To drugie
    A trzecie, to zauważyłem dosyć fałszywą naturę u Ciebie, mianowicie systematyczne poprawianie postów. Post można poprawić do momentu pojawienia się następnego postu, później taka wypowiedź staje się ostateczna, więc pytam się po co to robisz? Jesteś zwykłym kombinatorem i wijesz się jak piskorz.

Co do sprawy MSDS i baz olejowych to Ty się wcinasz a nie ja, bo kolega Pidziek zwrócił się z pytaniem do mnie, nie do Ciebie. To jedno, a drugie no to zidentyfikuj te bazy w końcu, najlepiej wszystkie. Na początku zacznij od tej swojej ze Szwecji, czy jednak z Norwegii. Skoordynuj działania z panią ze Statoila i dalej jazda, obnaż wszystkie składy chemiczne olejów. Czekamy…
    Zamieszczone przez Jark7
    proponuję aby utworzyć odrębny wątek i zatytułować np. OLEJE - wątek dla dociekliwych, narwanych, inżynierów, doktorantów, handlowców, muszkieterów oraz mających dużo czasu etc.
    A co mnie obchodzą Twoje propozycje. Jest zaiste możliwe, że nie wszystkich dane jest przeczytać więcej niż parę zdań ze zrozumieniem. Dlatego sprawa jest banalnie prosta. Nie chcesz, nie ogarniasz, nie czytaj. Genialne w swojej prostocie.
    Zamieszczone przez rOBERTO795
    Zapraszam - nie zapomnij o szczęce i rekawicach mogą być z nano-technologią i nieźle nasmarowane np 0w30 ewentualnie duzej licznie tarcz bo może się okazać ze więcej przyjmiesz gladzi niż oddasz panie od referacikow.
    Ogólnie z chęcią wpadłbym, tym bardziej po tak miłym zaproszeniu. Przez Będzin zdarza mi się przejeżdżać. Kiedyś się bawiłem w podobne rzeczy to byśmy się trochę ten tego, oczywiście stricte dla zabawy, jasne, bo się troche boję na serio, tym bardziej że mam do czynienia z tak pewnym siebie przeciwnikiem, który z góry wie, że wygra…Do teraz myślałem, że jeszcze taki się nie urodził…
    A z tą liczbą tarcz to o co chodzi? Proponujesz jakąś grę komputerową?
    AAA
  • dontak
    Rider
    • 2008
    • 586
    • Octavia III combi (5E5)
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

To jest wynik :shock:

OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wiecej mój skuterek pali, bo ok 3,5 litra/100
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• kytutr
        Rider
        • 2011
        • 327

1,89 l/100 km to mniej, niż uzyskał ostatnio ten austriacki kierowca, który uzyskał spalanie 2,2 l/100 km - zastanawiam się, gdzie jest granica oszczędności. A co do artykułu: mogli podać jeszcze jakim olejem zalany był silnik i jakie opony (195/65 R15 z niskimi oporami toczenia, czy jakieś inne) miał założone.
        korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

• Octavianos
          L&K
          • 2010
          • 1130

Octavia Greenline w standardzie ma opony o obniżonym oporze toczenia oraz tak zmodyfikowane nadwozie aby opór powietrza był jak najmniejszy.
          SIMPLY CLEVER
          Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• piernik
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2007
            • 975
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ciekawe ile mu spalanie skoczyło przez korki w Kołbieli :lol: :lol: Bez korków może i poniżej litra by zszedł :lol: .....jednak jestem człowiekiem słabej wiary.

Komentarz

• konkon
              Rider
              • 2008
              • 667
              • Octavia I (1U2)
              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Recepta:
              1. Olej (woda) typu 0W-30
              2. Opony np. 175/65/15, mniejsze opory, ciśnienie w granicach 3 bar
              3. brak koła zapasowego
              Seria Greenline ma podwozie praktycznie całe w osłonach, dłuższe przełożenia.
              No i nie wiadomo jak to było z tym tankowaniem. Może przyjechali na start zalani pod sam korek. Tankowanie było do pierwszego odbicia, nastąpiło tuż po włączeniu tankowania. Potem po 300km dolanie do pierwszego odbicia więc ... :roll:
              Albo używali funkcji start stop w czasie jazdy :diabelski_usmiech
              Pewnie też ciężarówka jadąca przed nimi podążała w to samo miejsce.
              Na końcu powinni podać podsumowanie takiej eksploatacji na dłuższą metę :twisted:
              Konrad
              OIL SPA -> oleje, filtry, akumulatory, części

90 konny AGRessor
              PerfectServiceBy DGW
              WhitePride :smokedevil

Komentarz

• Dzida
                RS
                • 2006
                • 2253

Zamieszczone przez piernik
                Ciekawe ile mu spalanie skoczyło przez korki w Kołbieli :lol: :lol: Bez korków może i poniżej litra by zszedł :lol: .....jednak jestem człowiekiem słabej wiary.
                Myślę że jechali nadwiślanką, albo przez Kozienice Puławy Radom albo Dęblin Puławy Radom, a tam to rzeczywiście w miarę pusto i te 80-90 można trzymać cały czas. . .

Komentarz

• TM1
                  Drive
                  • 2011
                  • 66

Zamieszczone przez konkon
                  Albo używali funkcji start stop w czasie jazdy
                  jak to mówi zasada, postój dłużej niz 30 sek to wyłaczam silnik
                  Czarna Perła O2FL

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9941
                    • Ford

Ciekawe ile spaliłby Tour 1.4i... :?: 3l/100km :diabelski_usmiech ?
                    Adam... Używam:
                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• daneczek76
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 3642
                      • Toyota

A łyżka na to niemożliwe. :shock: coś mi się wierzyć nie chce.
                      Jestem ciekaw czy w takich auta typu GereenLine stosuje się łożyska o zmniejszonych oporach.
                      [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Psycho Dad
                        Rider
                        • 2009
                        • 629

Pewnie do takich testów jest właśnie w ten sposób podrasowana. potem szarak kupuje i się dziwi że <5 nie schodzi
                        Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

Pracuję...